Sura 28

Pharaoh’s household picked him (Moses) up, to be an opponent and a sorrow for them. Pharaoh, Hamaan, and their troops were sinners. Pharaoh’s wife said, ”An eye’s delight for me and for you. Do not kill him; perhaps he will be useful to us, or we may adopt him as a son.” But they did not foresee. (28:8-9)
Till att börja med var inte Hamaan samtida med Mose. Hamaan levde ca 1 000 år senare i Persien, flera hundra mil från Faraos Egypten. Han kunde därför omöjligt ha ingått i Faraos hov. Vidare står det att Faraos hustru adopterade Mose. Men detta stämmer inte med Bibeln som istället säger att det var Faraos dotter som gjorde Mose till sin son. Och nej, det finns inga belägg för att den bibliska versionen är korrupt. Koranen har helt enkelt fel både vad gäller Hamaan och Faraos hustru.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s