Sura 87

The Hereafter is better, and more lasting. This is in the former scriptures. The Scriptures of Abraham and Moses. (87:17-19)

I denna sura talas det om Abrahams skrifter. Men problemet för Koranen är att det inte finns några skrifter författade av Abraham. Det är mycket möjligt att Muhammad syftade på böckerna Abrahams testamente (eng. Testament of Abraham) och Abrahamsapokalypsen (eng. Apocalypse of Abraham). Men dessa är inte författade av Abraham utan är pseudepigrafer, d.v.s. skrifter där författaren uppger att de är skrivna av en känd person utan att de är det. Både Abrahams testamente och Abrahamsapokalypsen dateras till någon gång mellan år 70 och 150 v.t.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s