Sura 3a

The wife of Imran said, ”My Lord, I have vowed to You what is in my womb, dedicated, so accept from me; You are the Hearer and Knower.” And when she delivered her, she said, ”My Lord, I have delivered a female,” and Allah was well aware of what she has delivered, ”and the male is not like the female, and I have named her Mary, and have commended her and her descendants to Your protection, from Satan the outcast.” Her Lord accepted her with a gracious reception, and brought her a beautiful upbringing, and entrusted her to the care of Zechariah … The Angels said, ”O Mary, Allah gives you good news of a Word from Him. His name is the Messiah, Jesus, son of Mary, well-esteemed in this world and the next, and one of the nearest. He will speak to the people from the crib, and in adulthood, and will be one of the righteous.” (3:35-46)

För den som studerat Bibeln är det uppenbart att denna text innehåller en tydlig anakronism, d.v.s. en händelse är placerad i fel tidsperiod. Det står att Imrans hustru födde Jesu mor Maria. Imran är den arabiska formen av Amram. Men Amrams hustru födde inte Jesu mor, utan den Maria som var syster till Mose och Aron (2 Mos 6:20). Det skulle dröja ytterligare 1 400 år innan Jesu mor Maria skulle födas. Utan tvekan fick Muhammad detta om bakfoten och blandade ihop de båda Maria-personerna.

Vidare står det att Maria uppfostrades av prästen Sakarias i Templet. Men detta stämmer inte med den bibliska berättelsen utan är ett påhitt av Muhammad. Förmodligen hämtade han sin inspiration från 1 Samuelsboken 3:1ff där den unge Samuel tjänstgjorde i tabernaklet i Shilo under prästen Eli. Detta inträffade ca 1 000 år innan Jesu mor Maria föddes. Och att Jesus skulle ha talat till folket som bebis från krubban är även det ett påhitt av Muhammad. Det finns inte, och har aldrig funnits, något bibliskt belägg för att ett sådant mirakel någonsin har skett (se även sura 5:110).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s