Noach (1 Mos 6:9-11:32)

6:14 – ”Gör dig en ark av goferträ, inred den med kamrar och bestryk [כָּפַר] den med jordbeck [כֹּפֶר] både på insidan och utsidan.”

I denna vers finns en hemlighet som bara de kan se som är bekanta med det hebreiska språket. Verbet ”bestryk” och substantivet ”jordbeck” har den gemensamma roten כפר som betyder ”försona” (3 Mos 17:11). Gud befallde med andra ord Noa att bestryka insidan och utsidan av arken med försoning. Jesus sade att ”som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst” (Matt 24:37). Såsom Guds försoning räddade Noa och alla som tillhörde honom i arken, så kommer på samma sätt Jesu försoningsverk att rädda dem som tillhör honom. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s