Sura 54

The Hour has drawn near, and the moon has split. Yet whenever they see a miracle, they turn away, and say, ”Continuous magic.” (54:1-2)

Muslimer vill gärna göra gällande att Muhammad gjorde mirakler, som i det här fallet när han säger sig ha delat månen i två delar. För 1 400 år sedan var det lättare att lura människor eftersom kunskapen om universum var högst begränsad. Men idag, med hjälp av de många rymdorganisationer som finns runtom i världen, är detta inte lika lätt. Forskaren Brad Bailey vid NASA Lunar Science Institute (NLSI) säger att 

no current scientific evidence reports that the Moon was split into two (or more) parts and then reassembled at any point in the past. (1)

Enligt Bailey finns det inga vetenskapliga belägg för att månen någonsin har delats i två delar och att dessa delar sedan skulle ha förts samman igen. Därför faller helt naturligt trovärdigheten för sura 54:1-2, och därmed även för Koranen som helhet. För hur kan Koranen vara Guds slutliga uppenbarelse om den innehåller en mirakelbluff likt denna om månens delning?


(1) https://sservi.nasa.gov/?question=evidence-moon-having-been-split-two

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s