Sura 22

We showed Abraham the location of the House (Kaba): ”Do not associate anything with Me; and purify My House for those who circle around, and those who stand to pray, and those who kneel and prostrate.” And announce the pilgrimage to humanity. They will come to you on foot, and on every transport. They will come from every distant point. (22:26-27)

Texten handlar om hur Allah kallar Abraham att förkunna för hela mänskligheten att göra en pilgrimsresa till Kaba (i Mecka). Om detta är sant, varför är då inte Kaba omnämnd i andra historiska källor än muslimska? Varför står det ingenting om Kaba i assyriska, babyloniska, egyptiska, judiska, grekiska, romerska eller kristna skrifter? Ingen verkar ha hört talas om denna byggnad innan Muhammad började nämna om den. Därför är det inte troligt att sura 22:26-27 stämmer. Annars måste vi utgå från att Abraham misslyckades fullständigt med sin kallelse att få människa att resa dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s