Sura 4

For their saying, ”We have killed the Messiah, Jesus, the son of Mary, the Messenger of Allah.” In fact, they did not kill him, nor did they crucify him, but it appeared to them as if they did. Indeed, those who differ about him are in doubt about it. They have no knowledge of it, except the following of assumptions. Certainly, they did not kill him. Rather, Allah raised him up to Himself. Allah is Mighty and Wise. (4:157-158)

Enligt Koranen blev aldrig Jesus avrättad på korset utan ”Allah raised him up to Himself”. Problemet är att detta påstående motsäger väldigt många texter i framför allt Nya testamentet.

Från den tiden började Jesus förklara för sina lärjungar att han måste gå till Jerusalem och lida mycket genom de äldste och översteprästerna och de skriftlärda och att han måste dödas och på tredje dagen uppväckas. (Matteus 16:21)

Han bar själv sitt kors på väg ut till den plats som kallas Huvudskalleplatsen, på hebreiska Golgata. Där korsfäste de honom, och tillsammans med honom två andra, en på var sida och Jesus i mitten. (Johannes 19:17-18)

Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna. (1 Korintierbrevet 15:3-4)

Listan på texter som handlar om Jesu död och uppståndelse skulle kunna göras mycket längre, men dessa tre exempel visar tydligt huvudbudskapet i Nya testamentet. Och eftersom inga av dessa texter har ändrats av varken judar eller kristna, är det ofrånkomligt att Koranen har fel. Muhammad skapade sin egen version av vad som hände Jesus för cirka 2 000 år sedan, en version som absolut inte stämmer med Bibeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s