Sura 6

They attributed to Allah partners although He created them. And they invented for Him sons and daughters, without any knowledge. Glory be to Him. He is exalted, beyond what they describe. Originator of the heavens and the earth-how can He have a son when He never had a companion? He created all things, and He has knowledge of all things. (6:100-101)

Koranen uppger på flera ställen att Allah inte har varken son eller dotter. Men det är uppenbart att Muhammad inte förstod vad son- respektive dotterskap till Gud handlar om i Bibeln. Att vara en Guds son/dotter betyder att man blivit adopterad av Gud, och som sådan kallad att lyda och representera sin himmelske Fader. Det var därför kung David skrev att ”jag vill förkunna HERRENS beslut, han sade till mig: ‘Du är min Son, jag har fött dig i dag'” (Psalm 2:7). Den dag kungen kröntes blev han Guds son genom adoption. Det handlar alltså inte om en fysisk/genetisk födelse, utan om utvaldhet. Och här är Jesus inget undantag, utan även han har blivit utvald av Gud: ”Se, min tjänare som jag stöder, min utvalde som min själ glädjer sig över” (Jesaja 42:1).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s