Sura 19

She (Mary) came to her people, carrying him (Jesus). They said, ”O Mary, you have done something terrible. O sister of Aaron, your father was not an evil man, and your mother was not a whore.” (19:27-28)

Här omnämns Miriam (Mary) som syster till översteprästen Aaron. För de som inte känner till det levde Miriam cirka 1 400 år efter Aaron. Att kalla en person för bror eller syster åt någon som dog flera generationer tidigare är helt främmande för Bibeln. Dock är det relativt vanligt med far eller son i en sådan situation, likt Jesus som kallas för Abrahams respektive Davids son (Matteus 1:1). Men, som sagt, att kalla någon för bror eller syster med flera generationers mellanrum har ingen biblisk grund. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s