Sura 17b

Your Lord knows well everyone in the heavens and the earth. We have given some prophets advantage over others; and to David We gave the Psalms. (17:55)

Enligt Koranen gav Gud psalmerna till kung David. Till att börja med bör nämnas att alla psalmerna inte är författade av David, även om de flesta är det. Andra personer som skrivit psalmer i Psaltaren är Mose, Salomo, Asaf, Koras söner och esraiten Etan. Vidare skjuter Muhammad sig själv i foten när han skriver att ”to David We gave the Psalms”, eftersom det finns saker i Davids psalmer som motsäger Koranen.

Jag (David) vill förkunna HERRENS beslut: han sade till mig: “Du är min Son, jag har fött dig i dag.” (Psalm 2:7)

Jag (David) vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse. (Psalm 69:31)

Det är allmänt känt att Allah enligt Koranen inte har någon son: ”Praise be to Allah, who has not begotten a son” (sura 17:111). Men detta gör att Koranen vittnar emot sig själv. Den säger å ena sidan att Gud gav psalmerna till David, som säger sig vara född av Gud, samtidigt som Koranen säger att Gud inte har en son. Muhammad verkar inte ha haft koll på Psalm 2 när han skrev (med hjälp av en skrivare) sura 17. Vidare säger David i Psalm 69 att han vill prisa Guds namn med sång. Men detta sätt att ära Gud finns inte i Koranen. Den är helt tyst vad gäller lovprisning med sång, dans och instrument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s